Visie Lijn5

Lijn5 biedt oplossingen bij problemen rond opgroeien en opvoeden voor jongeren op weg naar zelfstandigheid. Met onze behandeling sluiten we altijd aan bij hun individuele hulpvraag. In onze visie wordt deze behandeling zo dichtbij mogelijk, zo licht mogelijk en zo kort mogelijk ingezet.

De juiste zorg: snel en passend

Lijn5 heeft een grote diversiteit aan behandelvormen en interventies beschikbaar die de hulpvraag snel en passend beantwoordt. Door onze integrale behandeling kunnen we - indien nodig - direct schakelen in zorgintensiteit en aansluiten bij de individuele gezinssituatie. Door samen te werken met andere hulpverleners/domeinen en van elkaars kennis en kwaliteiten gebruik te maken, kunnen we jongeren nog beter én sneller de juiste zorg bieden. Samen met de jongere en het gezin kijken we welke behandeling het beste past.

Ontwikkeling met perspectief

Onze professionals zorgen in samenwerking met de ouders en het sociale netwerk voor een veilige omgeving, waarin de jongeren kunnen werken aan het vergroten van de eigen mogelijkheden, aan het versterken van hun zelfvertrouwen en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Jongeren kunnen bij Lijn5 instappen als ze hulp nodig hebben, samen met ons de route bepalen en uitstappen zodra dat weer kan. Met doelgerichte trajecten werken we met elkaar aan een basis voor een zo zelfstandig mogelijke toekomst.