Lijn5 voor uw gezin

Gezinnen met opgroeiende kinderen kunnen problemen ervaren. Opgroeien en opvoeden gaan immers niet vanzelf. Vaak komen gezinnen hier zelf weer uit, maar soms ook niet.

Ryan en zijn ouders hebben hulp gekregen van Lijn5. In onderstaand filmpje vertellen zij hierover.

Waarom is hulp soms nodig?

Er kunnen thuis problemen zijn, op school, met werk, of in de omgang met vrienden. Het kan ook zijn dat de problemen worden veroorzaakt doordat uw kind gedragsproblemen heeft, of problemen in de (sociale) ontwikkeling.

Wat de oorzaak ook is, als uw gezin zelf even geen oplossing meer ziet, is Lijn5 er om (tijdelijk) te helpen. Ons doel is dat u op eigen kracht weer zelf, of met behulp van uw eigen sociale netwerk, verder kunt.

Dit doen we door eerst goed te onderzoeken wat er precies aan de hand is en wat uw gezin nodig heeft. Samen kijken we vervolgens welke hulp het beste past bij uw vragen. U bepaalt zelf uiteindelijk welke hulp we inzetten.

Wat is Lijn5?

Lijn5 is er voor kinderen en jongeren en jongvolwassenen die hulp nodig hebben in moeilijke fases in hun leven. Wij bieden gespecialiseerde hulp in Noord-Holland, Utrecht en Gelderland.

Moeder en zoon