Onze hulp voor jou

Lijn5 biedt verschillende soorten hulp. Je kunt hulp krijgen voor jou alleen, samen met je ouders thuis of in een groep met andere jongeren.

In de onderstaande animatie kun je precies zien welke soorten hulp Lijn5 allemaal heeft. Als je klikt op de link 'Ons behandelaanbod', kun je eventueel meer lezen over de verschillende behandelvormen van Lijn5.

Waarom is hulp soms nodig?

De reden van de hulp kan voor iedereen anders zijn. Je hebt bijvoorbeeld veel ruzie met je ouders. Of het gaat niet goed op school of met vrienden maken. Je wordt snel heel boos, of verdrietig, of je hebt iets meegemaakt waar je het moeilijk mee hebt.

Soms kom je er zelf niet uit. En het kan dan best moeilijk en heftig zijn om hulp te vragen. Maar eigenlijk is het te vergelijken met een ziekenhuis. Stel je voor dat je veel last hebt van je been. Je gaat naar de dokter, hij zegt dat het gebroken is en dat je naar het ziekenhuis moet. Het ziekenhuis is gespecialiseerd in gebroken benen, zij kunnen goed helpen en je been op de juiste manier beter maken. Zo werkt dat ook met de hulp van Lijn5: wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van problemen van kinderen, jongeren en hun ouders. Daar kunnen wij jullie dus goed bij helpen.